מרבית חשבונות הבנק הפרטיים (עו”ש) במדינת ישראל, נמצאים במצב אוברדרפט תמידי, כלומר, מסגרת אשראי שלילית (מינוס), שאומנם מאפשרת לבעלי החשבון להמשיך להתמודד עם ההוצאות השוטפות, אך מצד שני “כובלת” אותם לבעיה הכלכלית בה הם נמצאים. במצב זה, בעלי החשבון נדרשים לשלם לבנק לא מעט כסף על מצבם הכלכלי, וזאת במסגרת תשלומי ריבית גבוהים במיוחד המוטלים על בעלי חשבונות עו”ש פרטיים ועסקיים הנמצאים במצב אוברדרפט מתמשך.
התשלום אותו אתם נדרשים לשלם על האוברדרפט שלכם יכול להגיע ל-11% ריבית ואף יותר (תלוי במסגרת האשראי אותה העמיד לרשותכם הבנק). תשלום זה הוא למעשה אחת מהדרכים של המערכת הבנקאית לרווח…
אוברדרפט- כיצד יוצאים ממנו לרווחה כלכלית?
אחת השיטות הנפוצות ביותר לסילוק המינוס היא באמצעות נטילת הלוואה בנקאית המאפשרת לבעלי החשבון לסלק את המסגרת האשראי השלילית בה הוא נמצא. הבעיה עם שיטה זו טמונה בעובדה שההלוואה הבנקאית אותה תיטלו, תחליף למעשה את תשלומי הריבית הגבוהים על המינוס בתשלומי ריבית מעט פחות גבוהים על ההחזר החודשי של ההלוואה. כמו כן, הבנק הוא זה שיקבע עבורכם את תנאי ההלוואה, וכל זאת בהתאם ליכולותיכם הכלכליות כפי שהוא מבין אותם.
אם כך מה ניתן לעשות?
כיום, תוכלו ליהנות משיטה כלכלית חדשה המאפשרת לכם מצד אחד ליטול הלוואה (בהתאם ליכולות ההחזר החודשיות שלכם) למטרות סילוק המינוס, ומצד שני לשלם ריבית נמוכה יותר מהריבית הבנקאית על ההחזר החודשי. שיטה זו מיושמת במסגרת ההלוואות החברתיות, הלוואות המוענקות לנוטלי ההלוואה על ידי אנשים פרטיים וחברות ברשת האינטרנט.
הלוואות חברתיות הן למעשה הלוואות בין אנשים. שיטה זו ידועה ברחבי עולם תחת השם: PEER TO PEER LENDING, והיא עובדת על עיקרון מאוד פשוט: מפגש אינטרנטי בין אנשים המעוניינים לתת הלוואה לבין אנשים המעוניינים לקבלה. החיבור בין הצדדים מיושם באמצעות אתרים ייעודים הבודקים את היכולות הכלכליות של כל אחד מהצדדים, וכפועל יוצא מכך, מאפשרים לכל צד ליהנות מהיתרונות היחסיים הנלווים לשיטה: ריבית גבוהה יותר לנותני ההלוואה אל מול ריבית נמוכה יותר לנוטלי ההלוואה.
כל זאת מתאפשר הודות להוצאות תפעול נמוכות של המערכת האינטרנטית אשר לא צריכה לממן סניפים מעוצבים ברחובות ראשיים, כוח אדם רב והוצאות נוספות.
שיטת P2P Lending פועלת בישראל, בין היתר, באמצעות אתר בלנדר המשמש כמקום מפגש אינטרנטי בין נותני ההלוואות למקבלי ההלוואות. מאחורי בלנדר עומדים גופים עתירי יכולת ואמצעים , כמו כן נעשה שימוש במערכת ייחודית המאפשרת בדיקה קפדנית ויסודית של כל לווה ומלווה בטרם הרשמתו לאתר. רוצים לדעת יותר על בלנדר ושיטת ה-P2P Lending? כנסו עכשיו לאתר האינטרנט: www.blender.co.il והצטרפו גם אתם למהפכת ההלוואות החברתיות.
שאלות נוספות? לחץ כאן