זקוקים להלוואת אקספרס של עד 50,000 שקלים? תשכחו מפקידי בנק, מנהלי סניפים, בירוקרטיה מורטת עצבים וריביות שנתיות הנושקות לשמיים…ובואו לקחת חלק במהפכה החברתית הכובשת את הרשת בתחום ההלוואות! מהי המהפכה החברתית בתחום ההלוואות, למי היא מיועדת ומה הם יתרונותיה? על כך ועוד בשורות שלפניכם.
הלוואות חברתיות –מה זה בכלל?
הלוואות חברתיות הן למעשה הלוואות בין אנשים באמצעות אתרים ייעודיים, שכל מטרתם היא העמדת זירה אינטרנטית המפגישה בין אנשים המעוניינים לקבל ריבית אטרקטיבית על כספם לבין אנשים המעוניינים ליטול הלוואה מהירה ובתנאים טובים יותר מהשוק המוסדי. שיטה זו ידועה ברחבי עולם תחת השם: PEER TO PEER LENDING, ובישראל היא זכתה לכינוי: הלוואה בין אנשים.
כיצד עובדת השיטה?
שיטת ה-(P2P (PEER TO PEER LENDING, עובדת על עיקרון נורא פשוט: מפגש אינטרנטי בין אנשים המעוניינים לתת הלוואה לבין אנשים המעוניינים לקבלה. החיבור בין הצד הלווה לצד המלווה מתבצע באמצעות אתרים ייעודים המאמתים את היכולות הכלכליות של כל אחד מהצדדים, וכפועל יוצא מכך, מאפשרים לכל צד ליהנות מהיתרונות היחסיים הנלווים לשיטה: ריבית גבוהה יותר לנותני ההלוואה אל מול ריבית נמוכה יותר לנוטלי ההלוואה.
מהם יתרונות השיטה?
בדומה לכל מהפכה צרכנית-חברתית אחרת, אשר החלה את דרכה ברשת האינטרנט, גם שיטת ההלוואות החברתיות (P2P Lending), מאפשרת לעושים בה שימוש, ליהנות ממגוון נרחב של יתרונות פיננסיים, הן לצד הלווה והן לצד המלווה.
בין יתר יתרונות השיטה לצד המלווה (נותן ההלוואה) תמצאו: ריביות גבוהות יותר על הכסף העומד לרשותו, קבלת החזרים חודשיים קבועים לאורך כל תקופת ההלוואה, פיזור כספים בין מספר לווים ועוד.
בין יתר יתרונות השיטה לצד לווה (נוטל ההלוואה) תמצאו: קבלת הלוואה ללא ערבים והליכי בירוקרטיה מתישים, הלוואה מהירה וקלה, ללא ביקור בסניפים או שליחים, הכול באמצעות המחשב והסלולר, הלוואה בהתאמה אישית במסגרתה הלווה קובע את גובה החזר ההלוואה (בהתאם לסכום ההלוואה ותנאי ההלוואה) ועוד.
כיצד עובדת השיטה בישראל?
שיטת P2P Lending פועלת בישראל, בין היתר, באמצעות אתר בלנדר המשמש כמקום מפגש אינטרנטי בין נותני ההלוואות למקבלי ההלוואות. מאחורי בלנדר עומדים גופים עתירי יכולת ואמצעים , כמו כן נעשה שימוש במערכת ייחודית המאפשרת בדיקה קפדנית ויסודית של כל לווה ומלווה בטרם הרשמתו לאתר. הצטרפו גם אתם למהפכת ההלוואות החברתיות!
שאלות נוספות? לחץ כאן